Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pinsamt, Katarina

Annons

Svar till Katarina Gustavsson, den 23 april.

Katarina Gustavsson påstår att det är socialdemokraterna som stänger servicehusen runt om i landet. Det är ren lögn! Varje kommun har rätt att själv bestämma hur äldreomsorgen ska se ut.

Själv bor jag i en liten (cirka 10 000 invånare) borgerligt styrd kommun som under 2003 omvandlade 39 servicelägenheter till vanliga hyreslägenheter och som nu har gett direktiv om en minskning med 20 platser i de särskilda boendena, trots att man samtidigt berömmer sig av att ha haft överskott i ekonomin fem år i rad. För 2004 var överskottet 6,3 miljoner kronor.

Att ta bort 20 vård- och omsorgsplatser i en kommun med 10 000 invånare är mycket kännbart och oroande både för den som behöver plats och dennes anhöriga.

När landstinget planerar borttagandet av 38 vårdplatser i ett län med 276 000 invånare ger det stora rubriker men när en borgerlig kommun vill ta bort 20 särskilda boendeplatser bland 10 000 innevånare ges det inte riktigt samma uppmärksamhet.

Katarina Gustavsson menar vidare att det är socialdemokraternas fel att många kvinnor arbetar deltid mot sin vilja. I den kommun jag bor arbetar 60 procent av de kommunalt anställda kvinnorna deltid och det är en ökning jämfört med föregående år.

Vi socialdemokrater har lagt förslag om att avsätta medel för en höjning av anställningsgraden för dessa kvinnor men blivit nerröstade, även av ditt parti Katarina. Det är pinsamt!

Din insändare är ren propaganda. Människor kan tänka själva.

ANN-GRET OLSSON (S

Mer läsning

Annons