Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pingis får ungdomen att blomma

Annons

Årets Påsklovscup i sockenstugan blev en lyckad tillställning. 25 deltagare, både unga och äldre, fanns på plats och det bjöds på en hel del både spännande och välspelade matcher.

För Louise Burman blev det vinst i klassen flickor högstadiet.

- Det är jättekul.

Louise från Lerdal i Rättvik tände på det här med bordtennis för knappt ett par år sedan. Hon brukar åka till Torrberg för att träna.

- Det finns ju ingen bordtennis i Rättvik, säger Louise som till vardags går i klass 7B på Rättviksskolan.

Det spelades påskcup på fem bord på måndagen. Ungdomskontorets Dan Driesl och Lars- Olov Igelström kompletterades med pingisledaren från Torrberg, Gunnar Sundell. Den sist nämnde har tillsammans med Bror Hedlund i åratal sett till att bordtennisen fortskridit i den norra Leksandsbyn.

- Vi spelar på måndagar och torsdagar. Just nu har vi tre grupper i spel.

Som liten spelade Sundell i NTO- gården. Sedan har det blivit många herrans år som ledare för IOGT-NTO föreningen 138 Majblomman.

Dan Driesl berättar om ungdomsverksamheten i Siljansnäs. Vidare hur han börjat engagera ungdom i Tällberg på onsdagar och att han på tisdagar brukar bussa Tällbergsungdom till Siljansnäs. Ett bra initiativ.

- Bygga broar, säger han. Ofta blir ungdomar ute i byarna isolerade från varandra.

Vinnare i Påskcupen: Lågstadiet pojkar: Stefan Lindmark, mellanstadiet flickor: Caroline Isberg, mellanstadiet pojkar: Axel Broberg, högstadiet flickor: Louise Burman, högstadiet pojkar: Sebastian Hellström, gymnasiet pojkar: Mathias Danielsson, vuxna: Gunnar Sundell.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons