Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piloten dog i helikopterkraschen

Annons

Piloten omkom när en polishelikopter kraschade på förmiddagen vid Sisjön i Göteborg. De övriga tre ombord skadades lindrigt.

Haveriet inträffade när poliserna övade tillsammans med en piket på marken.

Två timmar efter olyckan var räddningsarbetet klart och brandkårens bilar lämnade olycksplatsen.

Polisens presstalesman Thomas Fuxborg kom för att informera journalister som samlats utanför avspärrningarna.

Den svenska polisen har sju helikoptrar, inklusive olycksmaskinen. De kvarvarande sex står nu på marken. De har inte flygförbud, men enligt föreskrifterna ska de inte användas omedelbart efter ett haveri.

Som en följd av olyckan har rikskriminalen kallat in sin krishanteringsgrupp som tar hand om personal och offrens anhöriga.

Haverikommissionen startade utredning vid lunchtid.

Skadorna på polishelikoptern tyder på en våldsam krasch. Delar från helikoptervraket låg utspridda över ett stort område.

Då hade han själv varit på haveriplatsen och informerat sig. Vraket låg djupt inne i terrängen i ett mycket stort avspärrat område. Pressfotografer som letade sig runt det avspärrade området för att få någon bild av det som hänt hade föga framgång. Vraket låg i en skyttesänka på skjutövningsfältet vid Sisjön, endast delar av den kraschade helikoptern syntes i deras objektiv.

Men Fuxborg ger ändå en indikation på hur våldsam kraschen var.

Han berättar att helikopterkroppen är helt sönderslagen, oigenkännlig.

Enligt en obekräftad uppgift ska vraket ligga ett hundratal meter från själva haveriplatsen. Den tycks ha gått i backen i fart och vobblat vidare några hundra meter.

TT

Mer läsning

Annons