Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Philip vann pris med sin uppsats

Annons

- Det var verkligen roligt. Jag fick veta det först i morse och blev därför rejält överraskad, säger Philip Thorell vid pool-kanten på Lugnet.

Detta blev verkligen en perfekt dag för 15-åringen som går på Britsarvsskolan. Först uppvaktning från Svenskt näringsliv för sin uppsats. Därefter åkte hela klassen till Lugnet för att bada. Går man i nian och snart ska sluta skolan så förtjänar man skön avslutningsvecka. Bäst av alla mådde naturligtvis Philip Thorell.

Historien började i höstas då han var prao på Coop Forum i Falun. Därefter föreslog klassläraren Katarina Hoffsten-Sundqvist att eleverna skulle delta i Svenskt näringslivs uppsatstävling.

Det var en tävling där deltagarna skulle skriva om sin prao-tid. De fick tre rubriker att välja mellan: "Kul att jobba", Om jag vore chef" och "Mitt drömjobb".

Philip valde det sista alternativet och skriva en uppsats som handlade om hur han tycker att en bra arbetsplats ska se ut.

Resultatet blev en andraplats i regionstävlingen för Dalarnas och Gävleborgs län.

- Den var personligt skriven. Det var kanske därför som jag vann, säger Philip, som menar att en bra arbetsplats ska innehålla omväxlande arbetsuppgifter och ge de anställda chans att utvecklas.

- Men i framtiden ska jag inte jobba i någon affär, utan med data, tillägger Philip bestämt.

Hans lärare Katarina Hoffsten-Sundqvist säger att detta har varit en arbetsseger för Philip Thorell:

- Han har inte haft den naturliga talangen för svenska språket, utan har fått jobba hårt för att utvecklas. Nu har det givit resultat. Därför är detta riktigt kul för honom.

- Jag har jobbat hårt för att bli bättre i alla ämnen, svarar Philip, som i höst börjar naturvetenskapliga linjen på frigymnasiet.

Men först är det sommar och då blir prischecken på 2 500 kronor extra välbehövlig.

- Ja, eftersom jag inte fått något sommarjobb, säger han.

Både segraren och tredjepristagaren kommer från samma skola i Hudiksvall.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons