Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettson och Findus i Söderbärke

Annons

Musikalen bygger på Sven Nordqvists bok om Pettson och Findus. Det hela handlar om hur det gick till när Findus som liten kattunge kom till Pettson.

Alla rollerna gestaltas av medlemmarna i bröderna Slut och de har under många år turnerat med olika delar av berättelserna om Pettson och hans katt.

Mycket av framträdandet bygger på ett samspel mellan aktörerna på scen och främst den yngre delen av publiken.

Historien börjar med att Pettson är ensam och saknar någon att prata med. Han har visserligen hönsen att prata med, men det är inget att ha eftersom de är så vimsiga.

Även grannen tycker synd om Pettson och kommer en dag med en kartong som det varit Findus gröna ärtor i. I kartongen finns det en kattunge som Pettson döper till Findus.

Pettson tar den lille kattungen till sig och går på gården och pratar med den. Hönsen tycker att Pettson blivit vimsig som pratar med en katt.

En vacker dag säger katten att han vill ha ett par gröna byxor och Pettson reagerar inte ens på att katten pratar, han syr helt enkelt ett par byxor.

Katten sover med Pettson och brukar väcka honom på morgonen. Men en morgon ger sig Findus ut på äventyr på gården och möter då Gunnar Grävling, en skrämmande varelse som Findus blir jätterädd för.

Pettson letar efter sin katt utan resultat och blir allt med deppig över att katten är borta.

Findus har under tiden träffat de odrägliga mucklorna som till sist hjälper Pettson att hitta Findus genom att lägga ut ett spår med Pettsons kläder. Pettson får tillbaka sin katt och det hela slutar som det ska i alla sagor, lyckligt.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons