Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson blir vice ordförande

Annons

Sven Pettersson blir vice ordförande i miljönämnden och Barbro Gossas i barn- och skolnämnden. I socialnämnden får Vivi Lovelock den posten.

Miljöpartiet har utsett sina ledamöter till styrelser och nämnder, I samarbetsavtalet med socialdemokraterna och vänstern ingår även att partiet får de tre vice ordförandeposterna som nämns här ovan.

I övrigt utser partiet Nils Gossas att sitta i kommunstyrelsen, näringslivs- och planutskottet, Borlänge Energi, samt till vice ordförande i Borlänge kommuns förvaltnings AB, samt till kommunalråd på 40 procent. Han blir även ersättare i finansutskottet, personalutskottet och produktionsstyrelsen.

Brita Berg blir ordinarie i byggnadsnämnden och Liljeta Salihu ersättare. I kulturnämnden hamnar Eva Pedersen med Christna Damberg som ersättare. I fritidsnämnden Carina Helander, Sven Pettersson ersättare och i miljönämnden blir Sven Pettersson vice ordförande och Carina Helander ersättare.

Barbro Gossas blir vice ordförande i barn- och skolnämnden och Brita Berg ersättare. I NAV ska Barbro Gossas sitta med Ingegerd Bäcksholm som ersättare, och i gymnasienämnden heter miljöpartiets representant Maria Qwick. Vivi Lovelock blir vice ordförande i socialnämnden och Laila Eriksson ersättare. Olle Vejde ska sitta i omsorgsnämnden och Behiya Kangin vara ersättare. Nämndemän är Carina Helander och Eleni Rydell.

Barbro Gossas blir ledamot i namnberedningen och Ingegerd Bäcksholm i arbetsmarknadsnämnden. Herman Siklund är kommunrevisor.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons