Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Svantesson är inte orolig för budgeten

Annons

Social- och utbildningsnämnd-ens delårsbokslut visar att förvaltningen går 1,7 miljoner "back" mot budget det första halvåret. Siffror som dock inte oroar förvaltningschefen.

Social- och utbildningsnämnd-ens delårsbudget för första halvåret visar bland annat ett minus på barnomsorgssidan i norra och västra området.

Överdraget på familjedaghem beror delvis på att man efter maxtaxans införande tvingats öppna en ny dagvbarnvårdargrupp på Östra Storgatan i norra området, medan Västra utökat sina barnomsorgsplatser.

Inom IFO, individ- och familje-omsorgen, visar tre verksamhetsområden ett överskott, delvis beroende på att socialbidragskostnaderna gått nedåt.

Däremot ökar externa placeringar inom missbruksvården, liksom personalkostnaderna och IFO-verksamheten visar det första halvåret en budgetavvikelse med 2,5 procent minus.

Social- och utbildningsnämnds-chefen, Peter Svantesson, är dock inte orolig för den totala årsbudgeten, trots -1,7 miljoner i augusti.

- Verksamheten har ett omslut på 400 miljoner och i det perspektivet blir det mindre än 0,5 procent minus. Det är dessutom bara ett delårsbokslut och ett halvår kvar.

Höstens verksamhet brukar rätta till underskottet, uppger han.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons