Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter snubblade på berömd banan

Annons

Peter Enblom från Djurås drog en vinstlott i tillfälligheternas spel.

- Jag hamnade på scenen via det berömda bananskalet. Men att sjunga, dansa och spela teater visade sig vara så himla roligt att jag skulle kunna göra det under resten av mitt liv, säger Peter, en av dem som testar för en roll i Gagnefsuppsättningen av musikalen Grease.

För ett och ett halvt år sedan trippade Peter runt i högklackat på Lindberghallens scen.

Då gjorde han en av huvudrollerna i musikalen I hetaste laget, en halvmiljonsatsning som lockade nära 3 000 personer och som var Evenemang i Gagnefs dittills ojämförligt största evenemang.

Hans rollfigur Joe tvingades klä ut sig till kvinna - Josephin - och ta jobb i en damorkester för att undkomma maffian.

- Det var fantastiskt roligt, både förberedelserna och de 13 föreställningarna, tycker Peter.

Sedan dess har han hunnit med att delta i bland annat West side story i Borlänge och när hans lärare kallade till audition inför en ny musikal var det självklart för honom att anmäla sig.

- Men det var tillfälligheter som gjorde att jag blev intresserad av sång och teater, berättar Peter.

Musik har alltid intresserat honom, men det var först efter en direkt uppmaning av musiklärare Mikael Dannvik som Peter sökte till Djuråsskolans första musik- klass, där han började spela saxofon. Det blev totalt sex år - årskurserna fyra-nio - vid musiklinjen och som examensprov satte han och hans klasskamrater upp musikalen Blyton rock.

- En kanonutbildning som varit och är mig till stor nytta även till vardags, betygsätter han.

Nu testar han för en roll i Grease, men han har också anmält sig till en utbildningsaudition och överväger att vidareutbilda sig som "sång- och dansman".

- Jag är fast besluten om att i framtiden ägna mig åt sång, musik, dans och teater i någon form. Om inte annat så är det här den ultimata fritidssysselsättningen. Jag har svårt att tänka mig en bredare, mer utvecklande och roligare sysselsättning, säger han.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons