Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter önskar sig en ligavinst

Annons

Dagens jubilar

Han är född i Avesta och uppvuxen i Falun. När han var i tioårsåldern flyttade familjen till Björka.

På inrådan av en kamrats mor sökte han jobb som lärarvikarie och sedan många år arbetar han som lärare vid Djuråsskolans högstadium, där han undervisar i svenska, engelska och samhällsorienterande ämnen.

So-ämnena historia, geografi, samhällskunskap och religion tillhör också hans fritidsintressen, men hans största intresse är fotboll i allmänhet och Liverpool FC i synnerhet.

För drygt fyra år sedan startade han en svensk supporterförening till klubben. I dag har den har omkring 800 medlemmar och Peter, som var ordförande under de två första åren, är numera sekreterare.

Under 1980-talet och stora delar av 1990-talet verkade han som fritidsledare och han har också varit ledare för pojkfotbollslag i Djurmo och Gagnefs damlag i fotboll.

I dag är han lagledare för IK Segros fotbollslag.

Han är reseintresserad och i arbetet som lärare har han under de senaste fem-sex åren ordnat utbytesresor till England. Naturligtvis har deltagarna erbjudits möjlighet att besöka någon av Liverpools matcher...

-Jag tycker om att umgås med människor och tycker att det känns bra att jobba med ungdomar eftersom det är viktigt att de får en bra start och ingång till vuxenlivet, säger han.

Peter, som också är intresserad av ishockey och stödjer Leksands IF i med- och motgång, har bildat familj och har fru och ett barn. Dessutom är han "plastpappa" till två barn.

Fick han önska fritt med anledning av sin 40-årsdag skulle en ligavinst för Liverpool stå högt på listan.

Mer läsning

Annons