Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Hultqvist om?

Annons

...att han omger sig med politiskt lojala tjänstemän:

- Folk får sina jobb på helt normala professionella villkor. Jag vet vilka politiska uppfattningar några har och några vet jag ingenting om var de står politiskt.

...att det är "lågt i tak":

- Jag känner inte igen mig i att folk inte skulle våga öppna munnen, exempelvis på ett nomineringsmöte. Vi har många rejäla debatter där och i arbetarekommunen. Det är bra med debatt.

...att han "petar i detaljfrågor" för att skapa lojalitetsband:

- Det stämmer inte att jag sköter allting själv. Tvärt om överlåter jag mycket till tjänstemännen här. Samtidigt ska man komma ihåg att det som kan synas vara detaljer kan vara något väldigt viktigt för den enskilde. Jag vill inte framstå som någon som nonchalerar den som vill att jag ska hjälpa till med någonting.

...att partidistriktets ledning lämnade över en lista på personer som kunde ingå i SSU:s styrelse:

- Vi hade haft ett möte med SSU:arna och kommit överens om att vi skulle ta fram en lista på folk. Det skedde efter att partidistriktet "nått vägs ände". Det fanns vid den tiden inga aktiviteter och inga medlemsvärvningar. Vi frågade oss vad vi fick ut av alla pengar som gick till SSU. Ombudsmannen uttalade sig i tidningen, vid den tid när ekonomin var i olag, att de var "bra på annat än att betala skatt". Då var måttet rågat.

...att partidistriktet drog in 90 procent av stödet till SSU Dalarna, på ett möte där SSU inte hade någon adjungerad företrädare:

- Det var ingen adjungering det året. Det var för ostrukturerat och för rörigt från SSU:s sida. Nu är de adjungerade när partistyrelsen sammanträder för nu fungerar SSU igen.

Mer läsning

Annons