Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter byter virus mot ishockey

Annons

Peter är utbildad molekylärbiolog och genetiker, men i färd med att omskola sig till högstadie- och/eller gymnasielärare i biologi och kemi.

-Att vara molekylärbiolog låter jättehäftigt, men det är ett ganska smalt område och det finns inte särskilt många jobb. Jag har studerat hur proteiner i celler fungerar, hur sjukdomar uppstår och hur virus och immunförsvaret fungerar, berättar han.

Arbetet handlar till stor del om forskning och ganska mycket om medicin ur ett grundforskningsperspektiv.

-Jag jobbar med sådant som man inte kan se med blotta ögat, utan måste ha elektronmikroskop för att upptäcka och matematiska formler för att kunna ange storleken på.

Men bristen på jobb har gjort att han under perioder gått arbetslös och jobbat extra vid bland annat gruppboenden. Just nu jobbar Peter Perskull med hockeypuckar.

-Jag såg ett program om fotbollslaget FCZ och tyckte att det verkade kul. När jag sedan såg att ZTV sökte personer till en liknande hockeysatsning, skickade jag, mest på skoj, in en ansökan via nätet. Jag blev förvånad när jag blev uttagen, men bestämde mig för att löpa linan ut. Det här är något man gör bara en gång i livet.

Han tycker att träningarna och inspelningarna, som pågått sedan början av januari, varit överraskande roliga.

-Men självklart är det ovant att spela ishockey eftersom jag inte gjort det sedan jag var åtta år och deltog i Björbo IF:s pojklags-träningar, och inte ens då var jag särskilt bra på skridskor eller med klubban.

Han berättar att det hänt att han fått in en och annan tackling, men att det mest berott på att han varit tvungen att ta tag i någonting för att återfå balansen.

-Jag ser fram emot att få jobba i skolan, som är en intressant arbetsmiljö. Närmast ska jag alltså bli hockeyspelare. Jag hoppas att tv-tittarna kommer att ha lika roligt när de ser programmen som vi "spelare" har när vi tränar och deltar i inspelningar, säger Peter Perskull.

För honom blir som att komma hem när ZTV under den kommande veckan genomför HCZ-inspelningar i Furudals ishall.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons