Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson kvalificerad för Guinness rekordbok

Annons

Det här med EU är som med kejsarens nya kläder!

Alla ser att vårt medlemsskap i unionen bär ekonomiskt käpprätt åt skogen, men få törs opponera sig för att inte mista sina välavlönade befattningar.

Per-Albin Hansson, Tage Erlander och Olof Palme har under många år lyckats bygga upp ett välfärdssamhälle för alla medborgare i Sverige.

Jag tycker att Ingvar Karlsson och Göran Pers-son borde stå i förtur till Guinness rekordbok. Det är nog inte många statsministrar som har lyckats nedmontera ett välfärdssamhälle på så kort tid. Och det har man gjort genom att spara, spara, spara och samtidigt låna upp miljarder för att klara statsbudgeten. Att försöka efterlikna en union som i USA där man bara pratar två språk, spanska och engelska, är för Europa en utopi. Varje med-lemsstat i EU har ju sitt eget språk och sin egen kultur som knappast ryms under samma tak.

Se på Tyskland som låg i ruiner efter andra världskriget. De har lyckats att bygga upp sitt land igen och även övertagit det forna DDR.

Men efter sitt medlemsskap i EU står även de på ruinens brant.

Vad har Sverige för nytta av EU-medlemskapet? De få miljoner som kommer tillbaka till Sverige utgör inte ens räntan på pengarna.

I Bryssel vet man inte vad spara är. Den första maj kommer de nya EU-ländernas (praktikanter) kommissionärer till Bryssel och får en månadslön på 160 000 kronor och lyxig tjänstebil med chaufför. Där väntar eget kontor med tre assistenter, men inga egna arbetsuppgifter. Detta enligt TT:s korrespondent.

Nu undrar jag: Finns det verkligen ingen i maktens boningar som har intelligens och mod att upplysa regeringen och svenska folket om detta vansinne eller bär alla "Kejsar-ens nya kläder"?

F. Binder

Mer läsning

Annons