Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personliga egenskaper är mycket viktiga

Annons

Svar till skattebetalare i Mora: Jag har blivit ombedd av "skattebetalare i Mora" att redovisa hur vi anställer personal till räddningstjänsten i Mora kommun.

När man söker arbete som brandman i Mora så ska man först och främst uppfylla två krav. Ett godkänt anställningstest för rökdykning och gymnasiebetyg med godkänt betyg i svenska och matematik.

Därefter tas ett antal personer ut för tester på brandstationen. De personer som kallas till test är personer som av olika anledningar är intressanta för jobbet.

Att man har utbildning som brandman sedan tidigare är inte på något vis avgörande. Det vi söker är de egenskaper hos de sökande som inte vi kan tillföra.

Personliga egenskaper och värderingar är något som vi tycker är mycket viktigt och det är framförallt det vi letar efter när vi utsätter de sökande för tester. En annan viktig del i uttagningen av ny personal är att den som erbjuds tjänsten fyller en lucka eller förstärker oss där vi behöver förstärkas.

I vår senaste rekrytering så testades 16 sökande och alla fick information innan testerna att de utgick från samma grund. För oss var alla 16 intressanta av en eller annan anledning.

Hur testerna går till och vad vi bedömer kommer jag inte att beskriva här men du är hjärtligt välkommen till räddningstjänsten på ett studiebesök så kan jag berätta hur det går till.

Om räddningstjänsten som i det senaste fallet anställer en person som saknar brandmannautbildning så får vi en kostnad på cirka 50 000 kronor (kursavgift) när den anställde går den statliga utbildningen som alla heltidsanställda brandmän i Sverige ska ha.

Men som sagt var. Du är hjärtligt välkommen att besöka oss så kan du få en bra beskrivning av vår verksamhet och hur vi resonerar i anställningsfrågor.

Pär Kjellin, tillförordnad

räddningschef

Mer läsning

Annons