Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personbil totalförstörd

Annons

Olyckan inträffade i går eftermiddag efter länsväg 301 mellan Rättvik och Furudal, strax norr om Kärvsåsen. En timmerlastbil med släp hade precis passerat en olycksdrabbad skarp kurva. Då märkte lastbilschauffören att hjulen på släpets högra sida började släppa från vägbanan och att hela släpet var på väg att välta.

Lastbilschauffören försökte bromsa och parera, men lyckades inte hindra släpet från att tippa och sedan släpas liggande efter marken, samtidigt som timret rasade ut över vägbanan. Precis då fick lastbilen möte av en personbil.

Enligt obekräftade uppgifter hann personbilsföraren se att timret var på väg att ramla av och försökte därför styra undan och ner i diket, något som förmodligen gjorde att den största tyngden inte hamnade mitt på bilen.

Därefter ska släpet ha rätat upp sig och sedan tippat åt andra hållet, för att slutligen gå upp på hjulen igen. Personbilsföraren lyckades otroligt nog själv ta sig ur bilen genom fönstret på höger sida, trots att bilen var näst intill helt ihoptryckt och övertäckt med timmer.

Ett par som körde strax efter lastbilen, hörde ett fruktansvärt oväsen när timret föll av. När de passerat den skarpa kurvan såg de förödelsen. Och att föraren överlevde och tog sig ut själv var svårt att förstå.

- Vi kunde inte tro våra ögon, man kunde inte se bilen. Sedan såg vi föraren stå upp själv och prata, berättar de.

Olyckan medförde att hela vägen var täckt med timmer och vägen stängdes av under olycksarbetet. Trafiken kunde dock ledas förbi olycksplatsen på en sidoväg.

Den aktuella skarpa kurvan precis vid olycksplatsen är enligt många feldoserad och ska ha orsakat flera olyckor genom åren. Det är dock oklart huruvida detta har bidragit till gårdagens olycka.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons