Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personbil i flygkrasch

Annons

Olyckan inträffade vid sjutiden på torsdagsmorgonen på riksväg 70 intill korsningen vid Dooria i Gagnef. Det rådde blixthalka på 70:an och strax före korsningen förlorade föraren av en norrgående bil kontrollen över sitt fordon.

Bilen sladdade av vägbanan och upp på trottoaren vid en busshållplats. Där stod en kvinna, som fick se bilen passera omedelbart intill sig.

Fordonet fortsatte uppför en 1,5 meter hög och hårdfrusen snövall, som fungerade som något av en hoppbacke.

Efter en hög och uppskattningsvis 15 meter lång luftfärd landade bilen med våldsam kraft i vägrenen. Den fortsatte några meter och blev stående i diket, ihopvikt och med hela högersidan demolerad.

Bilens krockkudde löste inte ut, men föraren kunde själv ta sig ur bilen och samtala med kvinnan, som undkom med blotta förskräckelsen. Föraren, en man i 20-årsåldern, på väg till sitt arbete, hade smärtor i nacken, ryggen, bröstet och huvudet och fördes i ambulans till Falu lasarett. Efter undersökning fick han lämna lasarettet.

- Med tanke på olycksförloppet och den flygtur bilen gjorde hade både kvinnan och mannen en enastående tur, konstaterar räddningsledare Anders Nilsson.

Under räddningsarbetet dirigerade brandmän och poliser trafiken förbi olycksplatsen.

Ungefär en halvtimme efter olyckan saltades riksvägen, som var glashal.

- Dessförinnan var ytterligare minst en bil på väg att sladda av vägen alldeles intill oss, berättar Anders Nilsson.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons