Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalpolicy?

Annons

Personalpolicy?

I inledningen till Falu kommuns personalpolicy står det att jag ska ha en aktiv dialog med min chef och en god kontakt med mina kollegor. Det står också att: Genom utvecklingssamtal och god arbetsledning, förmedlas tydliga mål och befogenheter. Detta skapar förutsättningar för individuellt ansvarstagande och initiativkraft. Vårt arbete ska präglas av samarbete, förändringsvilja, flexibilitet, kvalitetsmedvetande och arbetsglädje.

Då kan man ställa sig frågan varför det nu diskuteras att kokerskorna i Falu kommun inte bara ska sluta laga mat till förmån för cook and chill. Vi ska även få nya chefer som sitter långt borta från mig och min dagliga verksamhet. Dessutom finns det många små kök där bara en eller ett par personer arbetar. Vilka blir mina kollegor då? Vilka ska jag samarbeta med? Vad ger det mig att jag får träffa min chef en gång per månad?

Jag vill ha min chef så nära så att jag kan se henne i ögonen när vi diskuterar saker. Jag vill dessutom kunna dricka en kopp kaffe med henne ibland. Jag vill också vara en del i arbetslaget på min arbetsplats. Detta är jag övertygad om ger en glad, positiv och engagerad personal. Alltså är mina önskemål att få vara anställd i Falu kommun med en chef i närheten av mig och att få vara en del i arbetslaget precis som jag är i dag!

ANNICA

Mer läsning

Annons