Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen mår dåligt - Folkets hus kan stängas

Annons

Något beslut om att stoppa arbetet har inte fattats av skyddsombuden. Men Tommy Nygårds bekräftar att det diskuterats.

- Det har varit en lång tid av arbetsmiljöproblem vid Folkets hus i Falun. Det har varit många turer fram och tillbaka. Men det har bara blivit värre och värre.

Enligt Nygårds sysslar ledningen med rena trakasserier mot personalen.

- Våra medlemmar mår väldigt dåligt. En person har nyss sagt upp sig, andra söker aktivt nya jobb. Man orkar inte längre.

Tommy Nygårds har inte tidigare varit med om att ett skyddsombud stängt en arbetsplats på grund av den psykosociala arbetsmiljön.

- Nej, det har hänt vid arbetsplatser som saknat skyddsutrustning eller liknande. Men aldrig på grund av detta.

Skyddsombud har dock möjlighet att bestämma att arbetet ska avbrytas om arbetsförhållandena är sådana att de innebär omedelbar eller allvarlig fara för de anställdas liv och hälsa.

Fackliga företrädare för Fastighets och Hotell/restaurang ska i morgon diskutera hur man ska gå vidare.

- Vi har informerat styrelsen om att vi inte ser någon lösning på arbetsmiljöproblemet, och att den sista utvägen kan bli att stoppa arbetet, säger Nygårds.

Stig Henrysson (s) är ordförande i Folkets hus-styrelsen:

- Vi fick för ett tag sedan ett brev till styrelsen om att facken planerade någon åtgärd. Men att stoppa arbetet tycker jag låter överilat, eftersom vi ju faktiskt håller på att jobba med frågan.

Henrysson berättar att några ur styrelsen har intervjuat personal, och att man kopplat in Utvecklingshuset som bland annat jobbar med att utreda arbetsmiljöproblem.

- En person från Utvecklingshuset var med på vårt möte i förra veckan. Det bestämdes då att den här personen ska diskutera med personal, ledning och styrelse och försöka hjälpa till att hitta en lösning på problemen.

Styrelsen blir först ut.

- Vi ska bland annat fundera över frågor som: Ger vi rätt signaler? Hur jobbar vi?

Henrysson har varit ordförande i drygt ett halvår, men varit med i styrelsen även tidigare.

- Det har varit problem med jämna mellanrum under 10-15 års tid. Under den tiden har vi bytt chefer fyra-fem gånger, och personal har bytts ut. Vi har även gjort försök tidigare att hitta någon lösning. Jag vet inte varför det är så svårt att lösa. Det verkar som om problemen går i arv till de olika grupperna, säger Henrysson.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons