Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen försvarar sin förflyttade chef

Annons

Hemtjänstens områdeschef i Idre har de anställdas förtroende, men uppenbart inte ledningens. Därför ska hon få andra arbetsuppgifter.

Vid en snabbinkallat möte med personalen på Hemtjänst i Idre skulle socialnämndens ordförande, Gunnar Barke, förklara situationen för de anställda.

- Någon förklaring fick vi inte och vårt stöd för Heiki står kvar, säger de anställda.

Gunnar Barke menar dock att det ingalunda är klart hur stort stödet för Heiki Nykvist är bland personalen.

- Jag vill inte kommentera ett enskilt fall, säger Gunnar Barke, men visar med en handrörelse att han inte är överens med påståendet att Heiki Nykvist har personalens stöd.

- Hur kan han hävda det, und-rar personalen.

- Visst finns det några få som inte är nöjda med Heiki, men de är få. Se här på namnlistor med alla som stöder Heiki, säger de vidare.

Personalen i hemtjänsten har skrivit till socialnämnden och socialchefen.

- Men man har låtit bli att läsa upp vår skrivelse som vi ställt till nämnden, en skrivelse där vi betonat att vi vill ha Heiki kvar, säger Helen Persson.

- Heiki är en mycket bra chef, men genom att tala om en rad sanningar samt att låta våra vårdtagares kritik framföras, har hon fått ledningen emot sig.

- Heiki har insett att vi inte klarar av att göra det vi ska med de resurser vi har. Det är säkert där det har skurit sig när hon begär mer resurser, menar Helen.

Alla som tidningen talat med försvarar Heiki Nykvist, det gäller även vårdtagare och andra som kommit i kontakt med Heiki som chef för hemtjänsten i Idre.

Likafullt vill socialnämnden ge Heiki Nykvist nya uppgifter.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons