Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen bär ingen skuld

Annons

Svar till Inger Olsson, 31/7

Vi har aldrig klagat på personalen, utan tvärt om. Vi har berömt den för den dess omsorg de boende får, och det ska sägas så klart att alla Borlängebor vet: Vad vi har klagat på hos personalchefen, det är varför det ska minskas på helgerna.

Vi har fått till svar att "då är det inget gods som ska packas upp".

Men de boende då, de är ju lika sjuka vardag som helgdag. Du skriver, Inger, att neddragning av personal gjordes efter att dubbelrummen försvann men har du inte läst att vi har skrivit i flera år om detta? Vi har kontaktat personalchefen, både vi anhöriga och personalen. Men det är bara det gamla mantrat vi har hört: det finns inga pengar.

Men nu har ju Ringholm lovat fem miljarder till kommunerna fram till år 2006. Öronmärk då de pengarna, eller är det vallöften som sedan bryts när valet 2006 är över?

Ni har svikit löften förr. Men vi vill tacka för att ordningen med dusch och blöjbyten har ändrats, så det blir som förr. Bort med dumma ogenomtänkta förslag.

Vi vill tillägga att vi älskar personalen och är rädda om dem. Vi vill inte att någon ska gå in i väggen. Vi har sett hur de har jobbat, och tagit hand om våra anhöriga, när vi inte orkade längre.

De gamla som vistas där är värda att ha det bra. Det talas så mycket om livskvalitet, låt det inte bara bli en slogan, utan hjälp till att det blir så för både sjuka och friska.

Tack Inger för insändaren du skrev - på det viset fick vi tillfälle att förklara vad vi menar. Vi ses framöver.

Anhörig

Mer läsning

Annons