Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal stoppade stöld

Annons

Skrammel av nycklar gjorde att en anställd vid Orsa Hotell blev misstänksam. När han tittade in i ett rum såg han en man i 40-årsåldern som satt vid kassaskåpet och försökte öppna det med en nyckel. Den anställde lyckades hålla kvar mannen tills polisen kom.

Det var tidigt på torsdagsförmiddagen som den utländske mannen gjorde sitt försök att öppna kassaskåpet. Utanför hotellet väntade en kvinna i en bil.

Krögaren Susanne Kans berättar att mannen vid gripandet uppgav att han befann sig i hotellet för att hämta broschyrer.

- Egentligen hade det inte gjort så mycket om mannen fått upp kassaskåpsdörren. Vi förvarar aldrig några pengar i det kassaskåpet, eftersom det är så litet att det till och med går att bära med sig, berättar Susanne Kans.

Känner du masken?

MORA. Birgitta Olmats i Nusnäs hittade en gigantisk mask ( bilden) på en blomstam i sitt trädgårdsland. Nu undrar hon om någon kan hjälpa henne att identifiera arten på den här varelsen som är 6 centimeter lång, brun till färgen och försedd med sugproppar till fossingar. På bakdelens översida har masken en hård tagg.

Birgitta, som kallat masken för Max, släpper nu tillbaka den till friheten, men hon är tacksam om hon får vetskap om vad det är för slags husdjur hon har haft.

Bilinbrott

NORET. Två bilar, parkerade vid Bilmetro i Noret, utsattes för inbrott natten till fredagen. Tjuvarna tog sig in i bilarna genom att slå sönder bilrutorna, och kunde sedan göra tillgrepp.

Våg av bilinbrott

ÄLVDALEN. En bil på Dalgatan har utsatts för inbrott under natten till tisdagen. En bakre sidoruta krossades och bilstereon stals. Det var den nioende bilen som utsatts för inbrott den senaste tiden.

Viltolycka

VIMO. En älg trafikdödades söder om Vimo tidigt på fredagsmorgonen. Föraren fick glassplitter i ansiktet men behövde ej uppsöka läkare. Bilen bärgades från platsen.

Mer läsning

Annons