Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal sägs upp

Annons

Det säger Majvor Skoglund, enhetschef för enheten i Dalarna med kontor i Ludvika och Hedemora.

I fjol sade Migrationsverket upp hyreskontrakten för 35 lägenheter hos Ludvikahem, de flesta i Nyhammar.

Den 14 april informerade verket om att man skulle dra in 196 av de 425 platserna i Västerbergslagen för asylsökande. Därför sade verket upp hyreskontrakten för cirka 25 lägenheter hos Bärkehus i Smedjebacken och 17 lägenheter hos Ludvikahem i Grängesberg.

Den 28 april meddelades att verket även sagt upp kontrakten på 13 lägenheter hos Ludvikahem i Ludvika. Samtliga hyreskontrakt går ut den 31 juli.

Denna kraftiga minskning kommer också att drabba personalen vid kontoret i Ludvika, som är beläget i före detta tingshuset.

-Vi har 13 anställda i Ludvika och samtliga är tills vidare anställda. Det rör sig om administrativ personal, mottagningshandläggare och handledare. Hur många som måste sluta vet jag inte i dag. Men det är helt klart att personalen kommer att minskas, säger Majvor Skoglund.

Hon har inga funderingar på att lämna det gamla tingshuset. Men om antalet asylsökande skulle minska ännu mera och verket centralt beslutar att stänga mottagandet i Västerbergslagen så kan verket snabbt komma ur hyreskontraktet med fastighetsägaren som är Ludvikabon Anders Skoglund.

- Vi sitter inte fast i något långt kontrakt. Uppsägningstiden är bara nio månader, konstaterar Majvor Skoglund.

Nämnas kan att Migrationsverket i en prognos räknar med att 19 000 asylsökande kommer till Sverige i år. Det kan jämföras med 24 000 i fjol och 31 000 år 2003.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons