Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal på Soltorgsgymnasiet vill ha fler klasser till hösten

Annons

32 anställda vid Soltorg vänder sig till gymnasienämnden och finansutskottet och pekar på att klasserna till hösten blir större än vad som är önskvärt.

Naturvetarprogrammet får tre klasser med 31 elever per klass och det blir två klasser på teknikprogrammet med vardera 30 elever.

Det är för många, menar personalen som skrivit namnlista.

- Samtidigt finns ytterligare intresserade sökande, vilka nu hänvisas till skolor dit de inte sökt, framhåller personalen och menar att det finns många goda skäl att ompröva beslutet och utöka Soltorg redan till hösten.

Personalen konstaterar att ytterligare en klass per program skulle innebära fler blivande naturvetare/tekniker samtidigt som elevantalet blir 26 per klass.

- Dagens moderna pedagogik ställer stora krav på individuell handledning och att öka klasstorleken till 30-31 motverkar kvalitet i undervisningen.

Ett redan tidigare spänt förhållande mellan Soltorgsgymnasiet och gymnasienämnden blir inte bättre av den nya organisationen. I förra veckan utbröt turbulens om sommarkurserna.

Berndt Carlsson, lärare på Soltorg, säger sig helt sakna förtroende för gymnasienämnden, och menar att nämnden motarbetar skolan istället för att stötta.

Kommunalrådet Peter Hultqvist (s) är medveten om den spända situationen:

- Det finns anledning att se över relationen mellan skolan och nämnden.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons