Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Erik fick guldmedalj

Annons

Det blev en hel del extra hyllande på jakt- och sportskytteklubbens årsmöte. Föreningens Per-Erik Andersson fick då motta ett flertal utmärkelser för insatser på flera nivåer.

Äppelbobon har under 20 år suttit i styrelsen för Dalarnas sportskytteförbunds jaktskyttesektion och fick för den insatsen ta emot en särskild peng; Dalarnas sportskytteförbunds guldmedalj för förtjänstfulla insatser. Vidare tilldelades han Dalarnas idrottsförbunds diplom och silvernål för betydelsefull insats för Dalaidrottens bästa. Den skicklige skytten mottog också klubbens särskilda standar med gravyrplåt för sitt SM-tecken i jaktkombination.

- Det gick otroligt bra på tävlingsbanorna i fjol. Och det fast jag knappt hade möjlighet att träna något, konstaterar Per-Erik Andersson.

Men det finns förstås en gedigen skytterutin i bakgrunden. Per-Erik Andersson har varit aktiv jaktskytt sedan debuten 1970 i Fagersta.

Under åren har han tävlat för klubbar i Fagersta, Falun och Malung.

Han var en av krafterna när Vansbroklubben startade för kvartsseklet sedan. Under årsmötet togs också beslut om ett särskilt jubileumsfirande med anledning av de 25 åren. En kommitté tillsattes som ska organisera firandet.

Öppethållandet för anläggningen i Eriksfors spikades. Allmänheten får tillgång till banorna under tre kvällstimmar på söndagar, måndagar och torsdagar vecka 19-26 och under söndagar och torsdagar vecka 32-35.

Styrelsen fick följande sättning: Conny Nilsson, ordförande, Per-Erik Andersson, Patrick Mörk, Hans Munters, Magnus Ericsson, Lennart Hane, Andreas Nilsson, Göran Nilsson, Naci Bekdemir, Bengt Brandt, Stig Nilsson. Bengt Brandt blev också ordförande i armborstsektionen och Naci Bekdemir ordförande i pistolsektionen.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons