Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pepe ordnar jubileumsfest

Annons

Omkring 1 000 spelare och 150 ledare till drygt 90 lag kommer att deltaga i årets upplaga av Pepes cup. Fotbollscupen, som spelas av flickor i åldrarna elva-tretton och av pojkar som är tio-tolv år, lockar föreningar från hela landet till Vansbro och Äppelbo. Några av gästerna kommer från vårt grannland i väst.

- Vi har inte satsat så mycket på internationella lag detta år, men Lillehammer FK från Norge kommer med ett lag, säger tävlingsledaren Pepe Hernandez.

80 procent av alla deltagande lag kommer från Dalarnas distrikt och klassen för pojkar tolv år har lockat flest lag.

- Den klassen innehåller hela 32 lag, och det är även de som avslutar med den största finalen på söndag klockan 15.40 på Vanåvallen, säger Hernandez.

Finalerna spelas alla på söndag, med start klockan 14.00, både i Vansbro och Äppelbo.

Cupen storsatsar i år, på sitt 20-årsjubileum, och bjuder på festival i Lokparken och parad under fredagskvällen. Paraden börjar klockan åtta och festivalen klockan nio. På festivalen uppträder flera lokala förmågor, bland annat coverbandet Cheezecake.

- Bandet har funnits i ett år, men vi har spelat olika instrument var och en för sig i flera år. Detta blir vår andra spelning, den första hade vi på en 50-års fest. Vi spelar covers från bland annat Beatles och Green Day. Vi kommer att uppträda med fyra låtar, säger bandets yngsta medlem trummisen Mattias Bender, 15 år.

Pepes cup representeras av prinsesstävlingsvinnaren från februari - Madelene Andersson åtta år. Kanske kan du träffa henne under Sikta mot stjärnorna-tävlingen.

DENNIS JOHANSSON

Mer läsning

Annons