Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pepe har bantat årets cup

Annons

I år deltar 80 lag i Pepes Cup, 20 lag färre än tidigare. Att cupen blir mindre beror på den pågående skolrenoveringen som gör att det helt enkelt inte finns sovplatser för fler än 80 lag.

- Jag har fått tacka nej till minst 30 lag. Men det har ändå gått jättebra att hitta boende, det är många som ställer upp med lokaler, säger Pepe Hernandez.

Färre lag gör att årets cup bara spelas i Vansbro och Äppelbo där idrottsföreningarna som vanligt ställer upp med funktionärer. Det stora arbetet med att förbereda cupen är det Pepe Hernandez själv som håller i. Det är han som skickar ut inbjudningar och håller kontakten med lagen.

- Jag gillar att sköta det mesta själv. Det blir enklast så, säger Pepe.

Nu återstår bara de sista detaljerna innan de 1 000 deltagarna kan tåga i fredagens öppningsparad längs Vansbros gator. Och det är då som Pepe kan njuta av allt det arbete som lagts ner under året.

- Det bästa med Pepes Cup är när jag är ute och reser i landet och folk som känner igen mig kommer fram och hälsar, säger Pepe. Både fotbollsturneringen och Vansbro är mycket uppskattade av deltagarna. Det märks inte minst på att samma lag kommer tillbaka år efter år.

- Folk känner sig som hemma när de kommer hit. Det betyder jättemycket, säger Pepe Hernandez.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons