Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensions redovisning,tack

Annons

Tidningen hade en artikel den 14 april om pensionsformerna inom Landstinget Dalarna som kräver klarläggande från ansvariga inom landstinget. 66 befattningshavare får som enskilda ålderspension dela på över 78 miljoner kronor. Revisorerna har funnit att Landstingsfastigheters vd Martin Bergdahl får en särskild ålderspension på 240 000 kronor per år innebärande 1,5 miljoner kronor från 60 till 65 års ålder. Avtalet har uppenbarligen träffats av ordföranden i Landstingsfastigheter, Henry Persson, som anser att avtalet är fördelaktigt för landstinget. Revisorerna har en helt annan uppfattning och avtalet blir nu föremål för ingående granskning.

Av artikeln framgår att Bergdahl blev av med sina vd-förmåner 2001 vilket väl ska tolkas så att Bergdahl då lämnade sin befattning.

Med anledning av uppgifterna i FK vill jag veta åldern på de 66 befattningshavarna som får dela på 78 miljoner kronor. Varför har de pensionerats?

Hur stor var Martin Bergdahls lön när han slutade 2001 och hur stora var hans vd-förmåner i pengar och övriga förmåner vid den tidpunkten? Jag ser med tillförsikt fram mot fyllig information och svar.

BM

Mer läsning

Annons