Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärerna måste visa sina kanoner

Annons

Svar till Ove Sundkvist, spi:

Det är en förskräcklig bild du målar upp för oss pensionärer. I Göran Perssons världsbild lever alla pensionärer ett bra liv. Naturligtvis blir man kluven när man hör två olika beskrivningar av våra levnadsvillkor.

Många av oss pensionärer deltar i olika föreningar, som till exempel PRO. Vid ett av dessa möten prisade en gästtalare från socialdemokraterna regeringen för att vi pensionärer hade en så bra standard.

En av mötesdeltagarna begärde ordet och undrade bland annat varför PRO inte hade förmåga att förbättra pensionärernas villkor.

Svaret han fick var att PRO inte är något politiskt parti. PRO är typ intresseförening och kan på sin höjd komma med förslag. Antag att miljöpartiet varit lika tandlöst som PRO i detta fall, hade vi då haft till exempel trängselskatt? Något att tänka på.

Nu är det så här Ove, att både du och jag samt några tusental till vet att spi är ett politiskt parti. Detta måste vi tydligen betona minst en gång om dagen.

Varför? Jo, alla som lever det eländiga liv som du beskrivit och alla pensionärer som vill se fram mot nästa mandatperiod med tillförsikt ska rösta på spi. Fyra procent innebär en plats i Rosenbad och där kunna visa sina kanoner samt att inte längre betraktas som samhällets avfallsproblem.

Göran Persson törs inte svika sina fagra vallöften. Hotet om att hamna i opposition skulle vara allt för frustrerande.

PENSIONÄR

Mer läsning

Annons