Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärer på vårresa i Värmland

Annons

För femte året genomförde deltagarna i RPG-träffarna i Högbergskyrkan en vårresa med god tillslutning.

Tidigare resor har gått till Öland, Småland, Skåne och Jämtland.

Nu var turen kommen till Värmland, ett resmål som ingav vissa förväntningar. Dessa infriades till fullo, vilket 48 deltagare var helt ense om.

Många av de platser som besökts är välkända genom litteraturen eller på annat sätt och det var en upplevelse för deltagarna att bese de bekanta platserna på ort och ställe.

Ransäters vackra hembygdsgård och Geijersgården var två sådana platser liksom Mårbacka och Rottneros, odödliga genom Selma Lagerlöfs liv och författarskap. Detsamma måste anses gälla för sångaren Håkan Hagegårds livsverk Hagegården.

Värmlandskulturen i bild- och form fick deltagarna också ta del av vid Rackstadmuseet i Arvika liksom Picassos monumentala alster vid den unika utställningen i Kristinehamn.

Kultur av delvis annan sort fick man sig till livs vid besöket i Klässbols linneväveri, familje-företaget som bland annat levererar till Nobelfesten och hovet.

Fyra intressanta dagar fick deltagarna uppleva i vårt västra grannlandskap och ett kärt återseende blev det också när man kom till Kristinehamn. Här fick man träffa Högbergskyrkans förra pastor Anna-Lena Evehäll, numera verksam i Broängskyrkan i staden.

Mer läsning

Annons