Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärer i Paradiset

Annons

Det här Paradiset ligger i Ryggen och är en gård som drivs av De handikappades riksförbund. Hemtjänsten i Hosjö-Vika bjöd i går på utflykt till Paradiset. En dag där pensionärerna fick komma ut och bryta en för många enformig vardag.

- Det är lite annorlunda att få komma ut, synd bara på vädret säger Margit Dahl.

Även om vädret inte var så somrigt och vackert som är önskvärt för en lunch i det fria så var stämningen god och utsikten över sjön Ryggen vacker.

- Det är lika vackert hemma, men det är väl samvaron som är bra, säger Elin Andersson från Vika, som är 90 år och äldst i gruppen.

- Det är alla tiders att komma hit, både att få prata lite med andra och att äta lite god mat, säger Herbert Mattson från Hosjö.

Resan har blivit möjlig tack vare ett arv som lämnats till Hosjö församling och som är tänkt att användas till att ge pensionärer något extra i vardagen.

- Det är tänkt som en trevlig liten sommarfest, säger Katarina Johansson från hemtjänsten i Hosjö-Vika.

- Vissa ur personalen har tagit ledigt för att kunna vara med här.

Och personalens arbete är uppskattat, men särskilt bland kvinnorna finns ett litet önskemål om en mer jämn könsfördelning bland dem som arbetar. I dag arbetar inga män inom hemtjänsten.

- Jag tycker om när det kommer lite fler killar som arbetar, säger Signe Jonsson från Vika.

- De är bra och duktiga.

Efter en typisk sommarlunch med sill och färskpotatis väntade underhållning från Dalmasen, Håkan Westberg på dragspel. Kaffe och tårta hanns också med innan det var dags för hemfärd på eftermiddagen.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons