Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Penningstöld i Öje-butik

Annons

Polisen i Malung fick på tisdagsftermiddagen en anmälan om en större penningstöld i butiken i Öje. Det var mitt på dagen som en penningväska med mellan 20 000 och 25 000 kronor stals. De som arbetar i butiken upptäckte stölden strax efter fyra kvinnor hade lämnat lokalen. Polisen misstänker att de har haft något med stölden att göra.

- Enligt uppgift var det en yngre kvinna och tre äldre kvinnor som kom in i butiken. De var inne i butiken en stund men när de hade lämnat butiken upptäcktes att den påse eller penningväska som pengarna låg i var borta säger polisman Göran Tenn vid Malungspolisen.

Polisman Göran Tenn säger att man inte har någon direkt misstänkt eftersom det även var andra personer inne i butiken.

Enligt polisen skulle pengarna lämnas vidare till en bankbox och de skall enligt uppgift ha legat ganska öppet i affären.

- Vi är intresserade av alla tips från personer som mitt på dagen besökte Öje centrum och butiken.

Blottare vid Mosjön

u Polisen i Malung har under senaste tiden fått in flera anmälningar om att en äldre man blottat sig för unga flickor på olika platser i samhället.

I söndags hände det vid Mosjöns badplats. En äldre man blottade sig för några unga flickor. Enligt uppgift har samma person visat samma beteende tidigare vid badet.

I söndags kunde man notera registreringsnumret och märke på blottarens bil.

I Malungspolisens bunt av anmälningar finns ytterligare fall från den senaste tiden där det uppges att manspersoner blottat sig för flickor. I ett fall skedde det inne i ett varuhus i Malung där det var en äldre man som visade upp sig. Tidigare i sommar har en bilist stannat och blottat sig på en plats i Backbyn.

Om blottaren i samtliga fall är samma person är inte klarlagt.

Polisen utreder misstankar om sexuellt ofredande.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons