Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengastrul hindrar avtal med artister

Annons

HEDEMORA
Ett kommunalt lån, men också ekonomiskt stöd från näringslivet.
Det är vad föreningen Hedemora levande stad hoppas på inför tioårsjubileet av Daldansen i Sveaparken.
Men de ekonomiska problemen hos föreningen Hedemora levande stad hindrar för tillfället arrangörerna att skriva under de slutliga artistavtalen.
– Jag hoppas att problemen ska lösas, säger kommunalrådet Gun Drugge (c).
Sämre markförhållanden än väntat, vatten- och dräneringsrör som måste bytas ut och en geologisk undersökning för 100 000 kronor har fördyrat projektet. En ny damm kostade 200 000 mer än beräknat att anlägga. Klubbhuset kostade totalt 700 000 kronor, en fördyring på 350 000 kronor. De dåliga grundförhållandena är förklaringen.
Projektet är nu beräknat till 3,5 miljoner kronor. Hedemora kommun har bidragit med
900 0000 kronor. Totalt är fördyringen beräknad till 1,8 miljoner kronor.
Gun Drugge har förhoppningen att de 13 medintressenterna i föreningen, där Hedemora kommun är representerat, ska vara med och ta ekonomiskt ansvar.
Enligt vad tidningen erfar har en av intressenterna i dagarna redan satsat 50 000 kronor. Som ett bevis på gåvan ska företaget få sitt namn på en plakett som ska muras in i den nya mur som byggs i Sveaparken. De som skänker mellan 1 000 och 9 000 kronor får sina namn i en större minnesplakett.
Det brådskar att nå en lösning. Framför allt handlar det om ett kommunalt lån som garanterar både den fortsatta ombyggnaden och att avtalen med de olika artistbolagen ska kunna undertecknas.
Nu håller gräsmattor på att anläggas. Ett tiotal arbetslösa har, med stöd från arbetsförmedlingen, fått sysselsättning. Historien upprepas från den ombyggnaden 1932. Även då var det arbetslösa som sysselsattes.
– Vi hoppas få använda dem fram till i höst. De gör ett bra jobb, säger Christer Elving. Andra ombyggnadsetappen börjar i augusti. Då ska bland annat mer buskar planteras.
I det hus som byggts blir det servering. Där ska klubbor och bollar hyras ut till de 18 bangolfbanor som ska placeras i parken. Brännboll, badminton och freezbee ska också kunna utövas.
En löparbana runt parken som vintertid ska förvandlas till skidspår är också på gång.
– Vi hoppas skidklubben ska kunna ordna sprinttävlingar i Sveaparken, säger Christer Elving. Några specialbyggda backar behövs inte byggas. De har vi naturligt i området.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons