Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar till kultur för unga

Annons

- Nu är det upp till ungdomarna själva att se till att pengarna används på bästa sätt, säger Kulturchefen Ingvar Björk om projektet som går under namnet, UngkulturVansbro.

Den tidigare regeringen utlyste 2007 som ungkultur-år, något som visserligen nu rivits upp av alliansregeringen men som ändå inte hindrar Vansbro från att genomföra sin satsning på de unga.

- 50 000 kronor låter kanske inte så mycket men med tanke på att den totala satsningen på allmänkulturen är 100 000 kronor för 2007 så är det ändå en ansenlig summa, säger Ingvar.

Pengar kan sökas av ungdomar mellan 13-20 år och vara riktade till evenemang för ungdomar i samma åldrar. En vuxen person eller en förening ska vara samarbetspartner och en dokumentation ska göras kring hur pengarna använts.

- Det är i stort sett de enda krav som ställs, säger Ingvar som också påpekar att ansökningsproceduren har gjorts mycket enkel.

- Vi ser naturligtvis helst att pengarna både får en stor geografisk spridning och att de går till arrangemang under hela året.

För den som vill fördjupa sig ytterligare i ämnet så finns mer information på kommunens hemsida;

WWW.VANSBRO.SE, UNDER LÄNKEN UNGKULTURVANSBRO. GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons