Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengabunt till barnhemsbarn

Annons

FK berättade tidigare om Karnes Åke Henriks som beslutade sig för att rata födelsedagspresenterna på 65-årsdagen. I stället arrangerade han ett musikcafé, där inträdesintäkterna oavkortat gick till barnhemmet Karula i Viljandi, Estland.

- Det kom 230 personer från Särna i norr till Avesta i söder. Det gav totalt drygt 23 000 kronor till barnhemmet. Jag är mycket glad och imponerad över hur vänner, sponsorer, besökare och bekanta ställer upp, säger han.

Från början var det meningen att festen skulle hållas i Vikarby bystuga.

- Men det stod snart klart att det blev för trångt när 160 personer ringt mig och sagt att de skulle komma. Då flyttade vi festen till Rättvik och församlingshemmet. På torsdagen tvingades jag ringa alla dessa 160 föranmälda och meddela om de ändrade planerna. Svettigt, säger han och skrattar.

Bidraget från Dalarna till barnhemmet är mycket välkommet.

- 23 000 kronor är mycket pengar i Estland. Vi ska nu diskutera med barnhemmet hur pengarna ska användas. Vi vill gärna att pengarna ska gå till ett speciellt ändamål. Kanske det kan bli nya golv eller badrum i barnhemmet, säger Åkes dotter Marie, som sedan två år haft upprepade kontakter med barnhemmet.

Framgången har gett Åke "blodad tand" inför framtiden. Han laddar redan inför 70-årsdagen.

- Jag vill tacka alla som på olika sätt ställt upp för en god sak, säger Karnes Åke.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons