Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelargoner är Kyllikkis passion

Annons

Familjen bodde först på Västra, men för ganska precis 30 år sedan ändrade de sin adress till Klubbvägen. Kyllikki var tidigare anställd på gruvkontoret. I samband med att gruvan skulle stänga, fick hon erbjudande att omskola sig. Hon tackade ja och ändrade yrkesinriktning till att bli förskollärare. Jobbet passade henne fint och hon är fortfarande verksam inom yrket på Björkås.

Fritiden tillbringar hon gärna i fritidshuset i Kåsen. Hon trivs ute i skog och mark, men även med att resa utomlands. Umgänget med de två barnen och fem barnbarnen är också viktigt för henne.

Bortsett från familjen finns dock ett annat intresse som överskuggar det mesta: trädgården och framför allt pelargoner. Kyllikki har mellan 150 och 200 - olika sorter! Begreppet att vattna blommor har en alldeles egen dimension i villan på Klubbvägen.

Födelsedagen firas med ett öppet hus, inte hemmavid utan i Kåsen. Vänner och bekanta är välkomna lördagen den 30 oktober från klockan två. Presenter mottas tacksamt, men får Kyllikki själv bestämma så vill hon, högst förståeligt, helst inte få blommor. Däremot gärna bidrag till en ny kamera.

Mer läsning

Annons