Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pekade ut mördaren

Annons

Den 32-åriga brodern menade att händelserna kring den 11 juli i somras har att göra med en rad tidigare händelser. Allt hänger samman med de konflikter som finns mellan två rivaliserande grupperingar i Borlänge, varav den ena är resterna efter den så kallade "familjen".

- Min bror är den enda kvar från den kärna som var med från början, som är i livet eller ute från fängelset, sa 32-åringen.

De händelser som 32-åringen syftar på är bland annat den skottlossning som ägde rum i Främby i Falun förra året.

- Det var "familjen" och deras fiender.

Det andra var det så kallade "fredsmötet" på Grand som polisen stormade den 9 mars i år. Personer från samma kretsar ska då ha deltagit.

32-åringen hävdade att mordet på Fredrik Forsgren var kulmen på motsättningarna. Fredrik var en kamrat till 32-åringens bror.

- Det slutar med att xx dränker Fredrik Forsgren.

Den person han refererar till ska vara en bitter fiende till vad 32-åringen, trots att originalgänget är upplöst, kallar "familjen".

Det är en tungt kriminellt belastad 37-årig man, som för ett drygt halvår sedan kom ut från ett långt fängelsestraff. Tidigare har han gjort sig känd för att ha varit med att starta det kriminella mc-gänget Brödraskapet.

En månad efter att Fredrik Forsgren hittades mördad utanför Fagersta körde 37-åringen av vägen med sin motorcykel utanför Borlänge och skadade sig mycket allvarligt.

32-åringen ville med sina uppgifter få rätten att förstå den värld som framför allt hans bror lever i och som han själv rör sig i utkanten av. Skottlossning är inget märkvärdigt.

- Tre-fyra stycken av min brors vänner har blivit mördade.

Åklagare Carl-Johan Norström, som leder förundersökningen kring mordet säger att 37-åringen inte är aktuell som misstänkt i målet.

- Inte för närvarande i alla fall.

Över hundra personer har hörts och Norström tror utan att ha tillgång till listorna att 37-åringen finns bland dem.

Faktaruta:fakta | Fredrik Forsgren
22-årige Fredrik Forsgren hittades mördad vid sjön Flogen utanför Fagersta den 4 maj efter att ha varit försvunnen sedan den 22 april.
Man vet att han åkte dit i en BMW.
Polisen har ännu inte gripit mördaren. För en dryg månad sedan gick man ut med att vissa fynd hade gjorts som förhoppningsvis skulle föra fallet närmare en lösning. Analysen av dessa är dock inte klar.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons