Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik redo för Gropen

Annons


Vad har du gjort sedan "Tillbaks till ruta 1" släpptes i höstas?

- Jo, jag gjorde en turné direkt efter det. Den var helt ok, men ska jag vara ärlig tror jag inte att folk riktigt hann fatta att den kommit ut. På en del ställen var det fullsatt, men absolut inte på alla.

- Göteborg en söndag och Malmö en måndag var de klart sämsta spelningarna. Då var det inte bra med folk. Men vi tog revansch i Göteborg sedan, när vi spelade på Valand en lördag.

Och vad hände sedan?

- Sedan har jag varit i Danmark nästan hela våren. Skivan släpptes inte där förrän i februari, men den sålde guld där nästan direkt.

Patrik Isaksson har helt enkelt varit glödhet i Danmark hela våren. Kanske till och med hetare där än här hemma i Sverige för tillfället, eller?

- Nja... det är väl för att det är nyare i Danmark i så fall, tror jag, men det ser bra ut inför sommaren här hemma också. Vi har tjugo spelningar inbokade.

Men nu när din musik är het i Danmark, hade det inte varit guldläge för en spelning på Roskildefestivalen?

- Jag fick faktiskt ett erbjudande om det, men de ville ha oss först och det funkade inte riktigt. Vi lovade att komma nästa gång.

På tisdag är det Gropen i Leksand som gäller, och det placerar dig i samma division som Ledin och Uggla. Känns det fint?

- Ja, uja. Men det är nog tur att jag är där tillsammans med Bo Kasper för det känns stort. Ingen av oss skulle nog våga oss dit på egen hand. Det känns faktiskt otroligt att få spela där, jag har aldrig varit där ens, bara sett på tv...

Har du spelat tillsammans med Bo Kaspers Orkester tidigare?

- Ja, faktiskt. På vår första turné spelade vi i Tylösand tillsammans. Och nu har vi turnerat "om varandra" i Danmark nästan hela våren, så jag har sett ganska många spelningar med dem och tvärtom. Vi har samma skivbolag också, så vi känner varandra sedan gammalt.

Vad är bäst med Bo Kaspers Orkester, tycker du?

- De har en juste blandning av goda harmonier och fyndiga texter. Och så gillar jag deras blåsarrangemang väldigt mycket.

Och vad är bäst med Patrik Isaksson?

- Det är nog låtarna. Jag tror folk tycker om dem. För jag tror inte precis att de gillar mig för att jag är popstjärna eller snygg eller farlig kille.

Kan vi räkna med att få höra nya låtar i Gropen?

- Ja, det tror jag nog. Jag skrev till exempel en ny låt till den där fotbollsplattan som Magnus Uggla var med och drog igång. Och jag skriver aldrig någon färdig låtlista när vi är ute och spelar, utan lämnar alltid slutet öppet. Vi brukar vibba in publiken, och det finns alltid spelrum för att peta in någon ny låt om de är på gång.

- Och nu vet jag ju av personlig erfarenhet att kullor sjunger väldigt mycket och gärna...

Hinner du vara ledig i Äppelbo lite efter spelningen också?

- Nej. Men vi har varit hemma där i två veckor nu så det känns som om det räcker. Nu är det jobb som gäller.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons