Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patienten är viktigare än landstinget?

Annons

Kommentar till Nils Gossas:

Nils Gossas (mp) påstår i en debattartikel den 4 februari att privatiseringar och alternativa lösningar till dagens sjukvård skulle förvärra problemen inom sjukvården. Detta anser vi helt gripet ur luften.

När vi moderater driver frågan om alternativa lösningar, så gör vi det utifrån ett patientperspektiv.

De flesta politikerna slår i dag vakt om landstinget som organisation och det kan vi på inga villkor ställa upp på. Att det ger oss politiska poäng är självklart.

Fler och fler inser att vi inte kan ha kvar landstingen och den nuvarande organisationen kring sjukvården. Så därför börjar vi nu få betalt av väljarna för den politik som vi har drivit i flera decennier.

Moderaterna har under åren fått utstå mycket kritik för ställningstagandet, att man ska renodla Landstinget Dalarna till att enbart ägna sig åt hälso- och sjukvård, för att på sikt avveckla landstinget.

De besparingar och förändringar som vi genom åren har föreslagit, bygger på en långsiktig strategi, där vi försöker hitta andra intressenter och huvudmän som kan ta över.

Vi moderater som har förtroendet att sitta i landstingsfullmäktige tänker fortsätta att kämpa för att vi ska få en bättre vård i Dalarna. Vi kommer också att fightas för att de som inte vill arbeta hos landstinget ska få möjlighet att starta verksamheter och ge människorna vård.

Målsättningen är att landstinget ska försvinna och att vi får en sjukvård där pengarna följer patienten och dennes val av vårdgivare.

JAN WIKLUND (M)

Mer läsning

Annons