Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patetisk jämförelse

Annons

Svar till "Den lilla människan",

den 18 februari.

Du skriver i din insändare att det är bättre att ge pengar till Sveriges kommuner än till bistånd i diktaturländer såsom Nordkorea.

Men är det inte just människorna i dessa länder som behöver hjälpen? Det är inte deras fel att landet styrs på ett diktatoriskt sätt. Att sedan jämföra de svenska kommunernas problem med problemen i tredje världen är nästan patetiskt.

Vi lever, jämfört med dem, ett oerhört lyxigt liv. Att äta sig mätt varje dag är absolut ingen garanti för människor i Nordkorea. Därför ska vi som trots allt har det ganska bra vara glada att vi kan hjälpa behövande människor. Tankesättet "sköt dig själv och strunta i andra" funkar inte om vi vill ha en bättre värld.

Självklart ska Sverige verka för att alla länder ska styras demokratiskt, men det här handlar om människor som inte har gjort något ont och behöver hjälp!

Och pengarna till Sveriges kommuner, kommer de verkligen till dem som behöver dem?

Œ

Många

stålmän

Svar till "Lansback",

den 21 februari.

Tack för omtanken om de magproblem som jag inte själv vet om. "Stor i truten kan du vara, men gå på huset när det är mörkt törs du inte", är ett känt talespråk. Efter alla insändare om rovdjursskräcken tror jag, bildligt talat, att detta uttryck kan tillämpas på många av de stålmän, som vistas i den farofyllda svenska naturen, beväpnade till tänderna.

Att ensamma och utan dessa attiraljer, ge sig ut i den farofyllda svenska vildmarken är inte riskfritt. Men Lansback har säkert goda råd att ge till dem som eventuellt får rost i kallingarna om de till äventyrs ger sig ut på sådana eskapader.

IA 15 ÅR

Mer läsning

Annons