Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta, basta!

Annons

Susanne står vid spisen tillsammans med maken Niklas när tidningen kommer på besök för att gratulera till vinsten. Från ugnen doftar segerrätten, pastarullar med färskost och skinka.

- Det är superlättlagat och jättegott, säger Susanne.

Susanne och Niklas trivs båda i köket. Det gör också nytillskottet Moa, två månader, som rofyllt gungar i en babysitter.

- Vi umgås genom mat, säger Niklas. Vi tycker om att bjuda vänner på middag men det är också ett härligt sätt för oss två att umgås med varandra.

- Att laga mat är ett av våra stora nöjen, instämmer Susanne. Vi lagar gärna finare mat till helgen men nu när vi har barn och Niklas kommer hem sent från jobbet är det skönt med mat som går fort ibland.

Vinnarreceptet är hämtat från en middag med goda vänner.

- Det är ofta så vi får nya idéer till matlagning, säger Niklas. Vi bjuder vänner på middag och blir bjudna, vi inspirerar varandra.

Grunden till matlagningsintresset och många av favoritrecepten kommer från deras matlagningskunniga föräldrar. Ytterligare inspiration fick de under en period på 2,5 år då de var bosatta i Schweiz.

Där är köket både italienskt, franskt och tyskt, säger Susanne. Där serverar de gärna en liten sallad till förrätt i stället för sallad till huvudrätten som vi gör här.

- Och så har de en helt annan kaffekultur, säger Niklas. De dricker mycket espresso och latte, till exempel.

Det har paret anammat. På köksbänken i Ludvika rasslar det till ordentligt när kaffemaskinen sätter i gång att mala kaffebönor. Det blir cappuccino av nymalda bönor.

- Att äta mat är ett helhetsintryck, säger Susanne. Allt från smaken på maten till miljön runt omkring och kaffet efteråt.

ANNA KLINTASP

Mer läsning

Annons