Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Passionerad fiskare avliden

Annons

Den tredje juli fick vi beskedet att Kjell "Finnbo" Eriksson hastigt hade dött när han deltog i en trollingfisketävling på Barken.

Samtidigt som det lämnade oss andra i en stor sorg och saknad, så fick han sluta sina dagar när han trollingfiskade, vilket han älskade mer än något annat. Under många år la han ner hela sin själ i trollingbåten och den förening som han tog initiativ till, Smedjebackens trollingklubb.

Han var den som först började trollingfiska i dessa trakter och blev sedan en förebild och kunskapkälla för ett otal efterföljare. Alla erfarenheter och kunskaper delade han frikostigt med sig av. Kjell "Finnbo" Eriksson var mr Trolling i Smedjebacken.

Det var också i den egenskapen undertecknad kom i kontakt med honom. Frågor om trollingfiske och fiske i allmänhet kunde han svara på när det var brister i mina kunskaper. Kjell "Finnbo" Eriksson blev en unik vän. Våra kontakter genom åren utvecklades från rollen att jag var journalisten och han den intervjuade, till en mycket djup vänskap.

Ett av hans främsta drag var hans rättspatos. Rätt skulle vara rätt och detta gällde oavsett vad det handlade om. Många kan vittna om hur noga han var, exempelvis i affärer.

Det är många med undertecknad som kommer att sakna Kjell "Finnbo" Eriksson och hans många gånger bitska, men sanningsenliga, kommentarer. Vi hoppas att han har bra fiskelycka i sin himmel.

FISKEVÄNNERNA GENOM SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons