Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskvandrig gav kunskap

Annons

Den här veckan har lågstadie- och mellanstadieeleverna i Vansbro och Äppelbo varit med på pastoratets påskvandring vid kyrkan.

- Påskvandringen är en lätt dramatiserad återgivning av påskens viktigaste händelser på Jesus tid, berättade Inga-Britt Olsson och Anna Franzen Weigel.

Eleverna besökte olika stationer och det började med palmsöndagen då Jesus, gestaltad av Knagg Erik Johansson från Äppelbo, red in i Jerusalem. Sedan följde skärtorsdagen med sista måltiden och Judas som angav Jesus.

På långfredagsstationen satt deltagarna i ett mörkt rum då berättelsen om korsfästelsen lästes upp, dramatiserad med ljudeffekter.

Sedan följde påskdagen då eleverna mötte kvinnorna som var på väg till graven där Bosse Skoglund som en ängel talade om att Jesus var uppstånden.

Påskvandringen avslutades i kyrkan där eleverna tände ljus och sedan bjöds de på påskgodis innan de återvände till skolan.

- Det här var ett bra tillfälle att få bakgrunden till påskfirandet framställt på ett intressant sätt, tyckte läraren Mona Stam.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons