Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskshow som roade

Annons

I lika vanlig ordning var det Tobbe Hellström, lärare med revymeriter, som var den drivande kraften och stora entusiasten i sammanhanget.

Att vara den största entusiasten här säger inte så litet, för om det finns någonting som driver en skock elever att ställa sig framför två smockfulla salonger så är det mängder av entusiasm. Så mycket att det till och med kan hålla den tröttaste elev vaken i två och en halv timme.

Skulle, mot all förmodan, någon nicka till så var det automatisk väckning form av kollektivt illvrål och busvissling efter snart sagt varje nummer. Detta oavsett klass.

Man ska inte ge sig på någon form av kritik i ett sammanhang som det här, en stunds (Nåja, två och en halv timme...) underhållning där alla bjuder på sig själv oavsett sceniska förutsättningar, men det talades mellan föreställningarna entusiastiskt om exempelvis konstcyklisten Erik Ivarsson, en kille med väl utvecklat balanssinne vilket också Ludvika Minicirkus´ stora publik haft tillfälle att konstatera.

Dagens piggaste nummer, så långt vi var med, var utan vidare "femmorna" Viktor och Christoffer som gav en fullständigt hämningslös variant av After Darks La Dolce Vita. Jubel och välförtjänta visslingar över en koreografi som fick proffset Kicki Bröms att rodna av förtjusning i bänken. Åtminstone såg det så ut.

När vi lämnade aulan hörde vi tissel om att vi borde ha varit kvar för att få uppleva lärarna i ett After Dark-nummer.

Hörsägnen talar om en upplevelse som får de närvarande att gå genom hela påsklovet fånigt, och lyckligt, flinande.

I bland tror man på rykten.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons