Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskknäppen - ny giv i Söderbärke

Annons

Föreningsrådet har den viktiga funktionen att vara en gemensam organisation, eller nämnare, för Söderbärkebygdens föreningsliv, byalagen och även andra som jobbar med olika saker tillsammans.

- Tidigare arrangerar vi Julknäppen och Söderbärke möljan och nu är det första året som vi ordnar en knäpp även inför påsken, berättar företagaren Lars Runeson ledamot i rådets styrelse.

Han markerar i sammanhanget värdet av att de lokala verksamheterna presenteras under publika former för att visa att de finns till och vad de sysslar med.

Tolv försäljningsbord var bokade inför premiären och utbudet var både generöst och varierande.

I raden av medverkande kan bland annat nämnas de duktiga väverskorna Ruth Söderberg och Margot Nordkvist som hade tagit med sig ett urval ur sin rika produktion i cottolin.

Vid ett annat bord träffade vi Gun Karlsson som hade dukat upp stora mängder harar, tuppar, kycklingar och annat påskpynt tillverkat i polystone.

Handmålade korgar av varierande storlek salufördes av Karin Arvidsson och elever från klass 5 vid Kyrkskolan sålde hembakat bröd och färdigdekorerat påskris för att få pengar till en planerad skolresa.

Listan kunde göras längre än så...

- Folk kommer och går hela tiden, konstaterade Runeson som är nöjd med premiären och ser fram mot fortsättningen.

Folkets hus-föreningen hade kaffeserveringen öppen hela tiden och för den musikaliska underhållningen svarade medlemmar av dragspelsklubben Bärkebälgarna.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons