Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partyt börjar för dataentusiaster

Annons

LAN, Local area network, genomförs ibland i någon bystuga i Rättvik med tio till 20 deltagare. Den här gången väntar Rättvikskillarna Mikael Sköld från föreningen ScaMac och Tobias Karlehag från Disconnected, som arrangerat partyt, betydligt fler

- Vi träffas, spelar dataspel, umgås, tankar sidor, framför allt är det kul att träffa folk med samma intresse, säger Mikael och Tobias.

Och umgås ska de verkligen göra. Deltagarna, till 99 procent killar i åldrarna född 1989 eller tidigare, kommer till Rättvik med sina datorer, kopplar upp sig och börjar spela, deltar i spelturneringar och alla sover kvar i de olika omklädningsrummen i sporthallen och sover några timmar på förmiddagen för att sedan börja spela igen.

- Vi säljer micromat, läsk, chips och sånt. Folk har annars med sig mat i kylväskor.

- Det är fotbolls-EM och därför har vi också tv-apparater uppställda här. En del kommer att vara uppe ett helt dygn och folk sover i skift.

- Cirka 65 personer är föranmälda men det finns platser kvar. Vi vet att intresset är stort för ett LAN här i Rättvik och vi hoppas på en fortsättning.

På måndag eftermiddag kommer deltagarna ut igen från partyt i sporthallen, som är helt drogfritt.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons