Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partisk verksamhetschef

Annons

Högste verksamhetschefen, Claes-Göran Björck, lär ha sagt att nedläggningen av nattakuten i Ludvika beror på befolkningens bristande engagemang.

Att tiga är ofta att samtycka och från Inga-Lill Perssons (s) sida hördes här ingen kritik, snarare tvärtom.

Ändå har mer än varannan invånare i Ludvika kommun skrivit under antingen vår folkomröstningsbegäran, vår egen protestlista mot nedläggningarna eller den protestlista som Birgitta Jägers grupp tidigare samlat. På få ställen i landet har befolkningen givit så många underskrifter till stöd för sitt lasarett som i Ludvika!

Folkomröstningsbegäran är dock ännu inte inlämnad till Dalarnas landstingsfullmäktige, på grund av att det uppskattningsvis enligt vår bedömning fattas ungefär en tredjedel av de 12 000 giltiga namn som krävs för att denna begäran ska få lämnas in (fem procent av de röstberättigade i Dalarna).

Eftersom endast de underskrifter blir giltiga som innefattar både namnförtydligande och komplett postadress krävs personlig namninsamling, och personlig information till dem som skriver på, vilket tar mycket tid.

Har de förtroendevalda som är för nerläggningarna tappat bort alla sina argument? Som ett politiskt parti riktar vi oss mot de andra politiska partierna, inte till landstingets tjänstemän där verksamhetschef Björck ingår. Tjänstemännen är skyldiga att ta fram opartiska underlag till besluten, både till majoritetspartierna, men faktiskt också till oppositionen, dit vi hör. Vi hoppas på ett offentligt svar från verksamhetschefen!

LILLY GRANBERG, FOLKKAMPANJEN FÖR SJUKVÅRDEN

Mer läsning

Annons