Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partikamrater vill peta ner Johansson

Annons

Sören Johansson är en kontroversiell person även i det egna partiet.

- Jag accepterar inte hans ledarstil. Den är för kolerisk och sekteristisk. Han samarbetar inte utan kör sitt eget race, säger Göran Bryntse.

Han är upprörd över Sören Johanssons beteende mot Marika Borg.

- Det är helt oacceptabelt, men jag är egentligen inte förvånad för det här har hänt förut, säger han.

Bosse Réen är lika upprörd.

- Jag tolererar inte att han knäcker folk på det här sättet. Så här får han som politiker inte bete sig. Han förstör ju för partiet och skämmer ut det, säger han.

Göran Bryntse vägrar att kandidera till kommunalvalet så länge som det är Sören Johansson som styr och han har alldeles för mycket makt anser Bryntse.

Av partiets tilldelade 46 förtroendeposter i Falun sitter Sören Johansson på elva.

- Jag varken kan eller vill samarbeta med Sören Johansson. Han är en fara för vänstern i Falun, säger han.

Göran Bryntse kommer att ta upp Sören Johanssons beteende i distriktsstyrelsen och eventuellt också informera partikamraterna i Stockholm.

Margareta Ekman i vänsterns valberedning blev mycket bekymrad när hon fick reda på vad som hänt i rådhuset. På valberedningens förslag till nominering står redan Sören Johansson, på egen begäran, högst upp på listan.

- Ja, tyvärr är det så. Men det som hänt är allvarligt och det måste vi göra något åt, jag vet bara inte vad för ögonblicket, säger hon.

Den 18 februari nominerar vänsterpartiet och då står det klart om Sören Johansson får behålla sin politiska plattform eller ej.

Mer läsning

Annons