Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partierna positiva till Vansbro AIK

Annons

VAIK har genom ordföranden Fredrik Hallqvist stället ett antal frågor till partierna: Vet de att...

...VAIK har 520 aktiva barn och ungdomar i de olika sektionerna

...att sektionerna betalar

300 000 kr i domar- och reseersättningar varje år.

...att VAIK satsat cirka 1 miljon kronor på ishallen de senaste fyra åren.

...att VAIK har en årsanställd vaktmästare för att kostnadsfritt upplåta olika idrottsanläggningar till allmänheten samt till skol- och fritidsverksamhet.

Hallqvist frågar också om politikerna tycker att VAIK fyller en viktig uppgift i Vansbro kommun och om de är positiva till fortsatt och utökat stöd till VAIK.

Politikerna svarar förstås att de är postiva till den här verksamheten. Kommunalrådet Gunnar Magnusson (s) påpekar att kommunen bidragit med 300 000 kr till ishallen och dessutom bidrar med 10 procent till lönebidragsanställda.

- Vi gör allt vi kan med den ekonomi som kommunen har för att stödja föreningarna, det har vi visat genom satsningar på ishallen, svarar Magnusson.

Miljöpartiet är positivt till fortsatt satsning på VAIK och vänsterpartiet framhåller att ishallen är en av de fyra anläggningar som tidigare prioriterats och att hallen ska prioriteras i framtiden. Folkpartiet förklarar att det vill förstärka bidragen till föreningarna med tanke på deras stora betydelse för kulturen och fritiden.

Centern vill också öka bidragen till föreningar och studieförbund, men påpekar att det blir när kommunens ekonomi tillåter det.

Kristdemokraten Torsten Larsson, som själv varit ordförande i VAIK, är positiv till stöd till föreningen, men konstaterar att det ekonomiska läget i kommunen tyvärr är bekymmersamt.

- Kristdemokraterna vill få kommunen i ekonomisk balans, därför kan vi inte utlova några omedelbara höjningar av föreningsbidragen.

Fredrik Hallqvist är nöjd med svaren men han tycker att det är synd moderaterna inte svarat.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons