Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partier behåller fästen i Spanien

Annons

Spansk tv rapporterar att en vallokalsundersökning visar att de stora partierna behåller sina nyckelfästen efter regional- och kommunalvalen.

Enligt vallokalsundersökningen som Ipsos gjort för spanska televisionen behåller socialisterna sitt stöd i de mellersta delarna av landet och den nordliga regionen Asturias, medan konservativa PP tog Madrid med egen majoritet liksom östkusten.

I Navarra i Baskien sades de konservativa ha förlorat sin majoritet till en koalition mellan socialister och nationalister.

Kommun- och regionvalen som ses som en viktig värdemätare inför det kommande parlamentsvalet. Det är det första valet sedan socialistpartiet PSOE oväntat segrade i parlamentsvalet i mars 2004. Nästa val till parlamentet hålls sannolikt i början av nästa år.

För både premiärminister José Luís Rodríguez Zapatero och det konservativa PP:s ledare Mariano Rajoy utgör borgmästar- och regionalvalet en chans att pejla väljarnas sympatier. Båda har deltagit mycket aktivt i valrörelsen; Rajoy har besökt 30 stöder på två veckor.

TT

Mer läsning

Annons