Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parlingdagen upphör?

Annons

Praktiskt taget samtliga aktiva är i åldrarna 70 till 80 år.

Med det följer också att man har svårt att hitta och orka med uppgiften att arbeta med arrangemanget i den utstäckning som krävs

för att bibehålla såväl kvalité som publik.

-Ingenting är definitivt bestämt men någon gång i skarven mars-april har vi årsmöte och då ska vi ta ställning till hur det ska bli med"dagen" i fortsättningen, säger Sonja Olsson som hoppas att nya friska krafter kan ta vid och föra Parlingdagen vidare.

Möjligen i någon annan form.

Givetvis hoppas man att även i framtiden kunna hylla byns store son genom att bjuda på en heldag på den gamla hyttbacken, spela, sjunga och läsa verk av Nils Parling och dela ut det årliga priset som hittat förtjänta mottagare under alla år sedan 1982.

Om man tar beslutet att låta Nils Parlings egen dag bli vilande är man inte främmande för tanken att dela ut den traditionella priset i anslutning till något av de arrangemang som brukar genomföras här under Dan Anderssonveckan.

-Fast helst ser vi ju att vi kan rekrytera ungt och entusiastiskt folk för att driva traditionen med Parlingdagen vidare, säger Sonja Olsson.

Under många år från 1982 - fram till sin bortgång 2002 - deltog författaren själv i firandet och inte minst hans spektakulära entréer i olika fordon (en överraskning varje gång) till Hyttbacken var en attraktion i sig och föremål för många gissningar innan festföremålet själv gjorde entré på festplatsen.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons