Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pärlan blir större

Annons

- Vi planerar att öppna övervåningen för klädförsäljning någon gång i december. Men först ska vi bland annat ta ner en vägg för att få en stor försäljningsyta, säger Bertil Hansson, Pärlan.

Nyligen tog Pärlan över en del av lokalerna där Gustafs Bröd huserade innan de flyttade upp verksamheten till Mora by.

- De lokalerna ska vi har kvar för sortering. Vi har bara i Falun nitton klädcontainrar som vi tog över av Myrorna. Till det ska läggas bland annat Borlänge, Säter och Ludvika, säger Bertil Hansson.

Sockenstugan i Gustafs såldes tidigare av Säters kommun till ett privat företag. Förhandlingar om köpet har pågått sedan i somras mellan företaget och Pärlan. Hur mycket pengar Pärlan betalar för fastigheten vill inte Bertil Hansson avslöja.

Kvar i byggnaden blir Kassaföreningen i Gustafs plus en trerums lägenhet som ska hyras ut. Intresset för Pärlans secondhand-butik i Gustafs har ökat sedan starten för något år sedan. Verksamheten bygger på ideella insatser och kristna värderingar.

Pärlan bedriver bland annat ett humanitärt projekt i Bulgarien och har en secondhand-butik i Gustafs. Där säljs kläder, möbler, husgeråd, böcker och tusen andra saker.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons